Lehet csigaszemtükröd, öcsifej! - Karotta Közlöny

KAROTTAKÖZLÖNY

Nínó Karotta élete és munkássága autóbuzériában és másutt

Lehet csigaszemtükröd, öcsifej!

2014. június 26. 19:39 Nínó Karotta

aardvark_csigaszem.jpg

Hivatalos: a sárvédőre szerelt visszapillantó tükör idehaza is legális, ha van benne E-jel, rálátni a szélvédő törölt felületén át, és ellátja a feladatát, azaz látni belőle a vonatkozó sávot mögötted. Csodálatos hír ez a nosztalgikus japán belpiacos gépkocsik kedvelőinek. Nem tudom, te hogy vagy vele, én még mindig csiklandós boldogságot érzek, ha egy hatóság megengedő és aranyos, mint egy jó szülő. A JDM-testvériség Scheer-Komjáthy Ádám kérelmezőnek és az NKH részéről Katona Gábor főosztályvezetőnek lehet hálás. Kösz!

Tájékoztatás visszapillantó tükrök felhelyezéséről_Scheer-Komjáthy.png

11 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2014.06.26. 20:15:42

Illik hozzá, az tutifix :)

hofi601 2014.06.27. 12:32:05

És rendes poszt mikor lesz? :)

Arisztogatya 2014.06.28. 10:25:42

na jo, az arnyek becsapott. Sima hatrakukkolo az.

BenTLor · http://blog.bentlor.hu 2014.07.03. 13:12:34

Azért arra kíváncsi lennék, hogy mi történt a levél novemberi kelte és a június végi poszt között :D

2-More 2014.07.10. 09:14:25

Oszt melyik JDM alkatrészben van E jel? Egyikben se? Nekem van eredetileg japán belpiacra készült kocsim, amit aztán az angolok hoztak be hivatalos úton, ez a megengedő 90es években kerek 2 évbe és egy 25 pontos módositásba telt a derék ángélusoknak, és még igy se kapták meg a kért mennyiséget. Kezdve az alvázszám európai formátumra igazitásával, aztán jött pontosan a tükör, fényszóró, szélvédő, stb. Van olyan alkatrészem, amire fogta Csong, és sima kézi feliratozóval felfújt kemény 1 darab körbe zárt E betűt, és csá, konkrétan gondolok a fényszóróra, de pl az összes üvegbe be van marva a Pilkington logo, made in england felirat, ami meg furcsa mert a kocsik készen jöttek japánból hajón, és nem itt szerelték.

Szóval, én még óvatosan hejehujáznék azokra a tükrökre, meg ugy egyébként bármilyen belpiacról berángatott csoda forgalomba helyezésének egyszerüsitését reklámozó szövegre. Gondolok itt különösen azokra, amelyeknek vagy nincs exportváltozata egyáltalán, vagy annyira eltér a belpiacos, hogy nem lehet első-hátsó lámpát átplántálni, mert akkor nem a tépőzáras szopóálarc ugrik fel szegecselt malacorral, hanem a lakatolható.

Dr. Kix 2014.07.17. 11:35:58

Mivel ez itt már nem hangyász hétfő, hanem hangyász random évenként párszor, jó lenne hozzá egy RSS. Így nem maradnék le hetekkel az új posztokról.

Flankerr 2014.07.17. 12:26:42

@Dr. Kix: Van hozzá RSS, évek óta használom:
karotta.blog.hu/rss

Dr. Kix 2014.07.18. 09:59:30

@Flankerr: Kössz! Kér, hogy a honlapon nincs kinn. Mondjuk gondolhattam volna. :)

András Méri 2014.07.28. 12:26:48

...áhh, már megint egy hétfő. Egy nyamvadt, hűvös, pokrócba burkolózó hétfő.
Mondhatnám, de sajnos már most reggel 7-kor ezek fok van, hiába szeretnék aludni, sajnos nem hagyják.
Nem hagyják a madarak, nem hagyja a feleség, nem hagyja a gyerek, és hátul az agyam mélyének egy eldugott kis szegletében sem hagyja a tudat, hogy úgysem tudok már egy jóízűt szundikálni, mégiscsak fel kellene kelni.
...kávé... zuhany... reggeli.
Gyereket bepakolni a kocsiba, szokásos körút, és hazaérve végre lehuppanni kedvenc fotelembe és bambán belebámulni az LCD hűvös fényébe.
Csípőből nyitom az első lapot, már csukott szemmel is megy, ráadásul a böngésző elsőnek is dobja ki.
Na nézzük...
De sajnos csak a magányos csend tölti be a szobát. Nincs gyermeki ujjongás, nincs feltérdeplés, és izgatott böngészés. Nem csepeg a várva várt infó, nem csünghetek az oj' régóta várt csecsen, melynek tápláló nedűje ma sem édesíti ajkam...
... sajnos ma sincs (még?) Hangyász Hétfő...
süti beállítások módosítása