Ausztria megváltója - Karotta Közlöny

KAROTTAKÖZLÖNY

Nínó Karotta élete és munkássága autóbuzériában és másutt

Ausztria megváltója

2005. augusztus 02. 15:23 Nínó Karotta

A hétvégén motorozni mentünk abba az országba, ahol utoljára talpig műmellszőrbe forgatva, David Hasselhoffnak maszkírozva jártam. És megbüntetett a rendőr.


A túráról az FBI kiváló galériát készített

Ausztriát továbbra is reménytelenül görcsös, kényszeres, humortalan szerencsétlenek lakják (a kivételektől ezúton elnézést kérek, nem szívesen bántok meg ok nélül több tucat embert), de ami a társasági lénynek tragédia, a motorosnak édenkert.

Kiszámítható, szabálykövető autósok, tökéletesen karbantartott és simára epilált utak mindenütt. És a nyavalyásoknak rendes hegyeik vannak, kanyargós utakkal. És az utak mentén hegyi falvakkal, bennük kedves, és nyáron, amikor nincs síszezon, üres és olcsó fogadókkal. Napi 25 euróért volt jól felszerelt és tiszta szobánk, simán az utcáról beesve.

Ausztriának motorosparadicsomként van létjogosultsága. Még akkor is, ha megeshet, hogy az embert átültetik az egyik négyszemélyes reggelizőasztaltól a pontosan ugyanakkora másikhoz, mert ott szoktak ülni a ketten reggelizők, majd ismét elültetik, mert ott szokott ülni a nyugalmazott tűzoltóparancsnok és kedves neje.

A túráról az FBI kiváló galériát készített. Kattints.

Címkék: z1000
23 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

punkmouse 2005.08.04. 16:20:56

A kiszámítható, szabálykövető autósoknak sajnos szokásuk a határ átlépése után 10 m-rel teljesen negvadulni :-)

kermate 2005.08.04. 17:16:59

Heló Jó és szép helyeken jártatok...

ColT 2005.08.04. 21:01:08

Talan azert vadulnak meg a hatar utan 10m -el mert itt konnyebb meguszni a bunteteseket, ill. ha ott megbuntete a rendor, a gatyad is... (Ha jol emlekszem ezert ment volt fonokom is normalisan ott, mig itthon a foutakon 160 korul.)

Tanyasitermeszetbuvar 2005.08.05. 09:24:37

Offtopik megjegyzésem a képekhez, hogy két kedvenc szelebritásom közül az egyik, a W betűs nevű, látványosan leadta többlet-testtömegét és ez erőt önt belém egy hasonló személyiségkönnyítő procedúra véghezviteléhez. (A másik persze a K betűs, akinek világhálós Közlönye van)

punkmouse 2005.08.05. 11:21:48

ColT! Igazad van, a sógorok előszeretettel szabnak ki jó pár eurós büntetést a gyorshajtásért. Német ismerősöm is tapasztalta :-) Csak nem biztos, hogy a helyes dolog ott törvénytisztelő polgárnak lenni, itt meg azzal kísérletezni, hogy vajon a magyar utakon száguldozva mikor szállok bele az árokba, adott esetben nem csak a saját autómat és életemet tökretéve. Bár ez ugyanúgy vonatkozik a hazai autósokra is...

Kenya 2005.08.05. 13:36:38

Üdv! Gyönyörűek a képek! És persze a helyszínek is ahol készültek! Jó tudni hogy ilyen szép tájak megtekintéséhez nem is kell olyan messzire menni! Grat a fotosoknak!

scheerti 2005.08.07. 12:42:06

Igazatok van ,a sógorok (föleg a hivatalos szervek) igen udvariatlanok, föleg a magyarokkal, talán nem is véletlen hogy minden más nemzet utálja is öket a görcsös maradi szokásaik miatt... az osztrákot lehet szidni de igaz ami igaz az utak és minden igen tiszta náluk, ha mást nem is de ezt a szokást átvehetnénk tőlük mi is... amugy nagyon szép tájakon jártatok kivánok még sok ilyen jó motoros kirándulást nektek!!!

punkmouse 2005.08.07. 17:28:32

Na igen. Ők nem úgy javítanak/újítanak fel utat, hogy állandóan kátyúznak, hanem - és ezt magam is tapasztaltam - teljesen lemarják az úttestet, az egészet újraépítik, az alappal együtt. Ami egy biztos, jó alap, és az út még 20 év múlva is használható út lesz. Bár valószínűleg nem várnak addig az újabb javítással. És lehet, hogy így lassabban haladnak, de legalább minőségi munkát végeznek, és nem kell egész évben kátyúzniuk. Talán ezt a szokást is átvehetnénk tőlük...

scheerti 2005.08.08. 11:33:42

Az tény hogy minöségi munkát végeznek, de az ocsmány lenézö természetük miatt mindenki utálja öket legalábbis nálunk, ahogy karotta is irta elültették öket az asztaltol az osztrák vendég miatt,ha ezt itt felénk egy vendéglös megcsinálná( balatonfüred) abban a pillanatban zárhatná be a boltot. ja és minket magyarokat amugy is nagyon szeretnek! Érdemes felfigyelni december elejétöl karácsonyig bécsben(szándékosan kisbetüvel) a Mariahilfer strasse-n lévö boltok kirakatában az alábbi szövegre: Magyarok ne lopjatok!!!! --- hát nem kedves és emberszeretö nemzet? na ha ilyet láttok és valamennyire vágjátok a németet akkor éredemes beszolni hogy : a nyelveteket a bajoroktól loptátok a földeteket meg tőlünk!!! a hatás garantált elsö fázisban csak vörösödik utána ordit majd rendörrel fenyeget, nekem bejött!!

Ear 2005.08.08. 14:54:35

Inkább úgy kéne, mint a japánok. Ők egy darabban akkora útrészletet javítanak ki, amit egy este elvégeznek. Annyi gépet visznek, hogy így végezzenek. És sok gépük van. Tapasztalt Japánjáró kollégák szerint a Szentendrei út Flórián tér - felüljáró közötti szakasza két este lett volna...

punkmouse 2005.08.08. 16:35:52

scheerti! 15 km-re lakom az osztrák határtól és az osztrákok naponta járnak át fodrászhoz, fogorvoshoz, stb., szóval sokat látok belőlük. És hidd el, még itthon is lenéznek minket, nemhogy náluk... Ráadásul az ocsmány lenéző természetük a burgenlandi lakosokra fokozottan igaz. Természtesen tisztelet a kivételnek.

vertigo 2005.08.10. 21:14:41

Nekem az osztrákokról a tisztaság (tiszta utak :), a sima utak, a jó sípályák, meg a sok hegy jut az eszembe. Ja, és vendégszeretőek is, csak nem a határmenti területeken kell próbálkozni... Tavaly nyáron Klagenfurt mellé mentünk egy kis kempingbe a barátnőmmel - vonattal. A kemping tulaját felhívtam, hogy hogyan tudok odajutni a tóhoz a városból, erre ő: "Majd én autóval elviszem magukat" (!). Tehát ő ajánlotta fel...

scheerti 2005.08.11. 17:12:43

vertigo! én ezt amit leirtál mind elhiszem nem is irta senki hogy ott nincsenek normális emberek de neked nagy szerncséd volt hogy találkoztál egyolyan emberrel aki kivételesen nem utálja ott a magyarokat, de azért azon e4l kéne gondolkodni hogy mi lenne ausztriával a gyönyörü hegyei nélkül szerintem nagyjábol ugyanaz mint most nálunk van.igazában nem is az osztrákra haragszom hanem az amerikaiakra, mert 45-ben jöhettek volna legalább a duna vonaláig akkornembiztos hogy itt tartana az ország, ja és a fogado igazgatojának a kedvességét mélyen beleépitette az árba...

rinpocse 2005.08.13. 15:46:53

Ausztria! Yeah! Ezeknek a savanyú balfa*oknak lennénk mi a sógorai?? Röhej. Még egy ilyen szürke néppel megrakott országot.... bezzeg, ha átjönnek,Magyarországra, egy se megy az autópályán 130-cal.... Nagyképű banda, nagyon büszkék lehetnek a Mozart kuglijukra, meg a balonkabátjukra, másra nem.... Persze tisztelet a nagyon nagyon kevés kivételnek....

Mcemru 2005.08.14. 00:00:26

Hát jók a képek, meg jónak tűnt a móka. Erre pont itthon hagytok, persze mert a legkisebb vagyok, aki szívesen ment volna a KTM hazájába. Na mind1, most már figyelek!

Borisz 2005.08.14. 20:10:54

Igazatok van, ocsmány, lenéző népség az osztrák. Pedig csak hatalmas mázlijuk volt, hogy a ruszkik 1955-ben kivonultak onnan.

PDA_FAN 2005.08.15. 08:46:46

Vertigo, nekem is hasonlóak a tapasztalataim. A keleti országrész utál minket, magyarokat, de utálja a többi kelet-európait is. Minket leginkább azóta, hogy a 80-as évek végi Gorenje-lázban sáskahadként pusztítottuk Bécset és a határ menti régiókat. Persze jónéhányan meggazdagodtak belőlünk, a többi viszont csak az utánunk maradó szeméthalmokra emléxik, meg arra, hogy órákig nem tudott átmenni az úttest túloldalára (nem véletlenül vannak Burgenland falvai tele járdaszigetekkel). Nemrég én is Klagenfurtban meg Innsbruckban jártam, két hét alatt egy lapos pillantás nem sok, annyit nem tapasztaltam a magyar szó hallatán. Ugyanolyan bánásmódban részesültünk, mint bármely turista. Hazafelé az autópálya egyik pihenőjében megálltunk. Beállt utánunk egy bécsi rendszámú Merci, a tulaj kiszállt, meglátta a magyar rendszámot, köpött egy hegyeset, és visszaült, elhajtott. Pedig már biztos majd' behugyozott...

Zoli 2005.08.15. 12:43:09

Mi barátnőmmel 3 hete jártunk ugyanott ahol ti, egy kék 1000-s Fazerrel, olyan mintha mi csináltuk volna a képeket :) Döbriachba voltunk fantasztikus hely, és azok a hegyek, utak, kanyarok.... hm hiányzik

frigo 2005.08.15. 17:23:55

Lassan 3/4 éve élek a fővárosukban, de már én is megutáltam őket, mint a ...-t. Iszonyatosan át tudnak nézni az emberen. Sokan vannak, akik elhitetik, hogy jóban vannak veled, de aztán az egyik percről a másikra mintha nem is ismernének. Hogy az útépítésben róluk kellene példát vennünk, részben igaz, de aztán nagyobb részben meg a pénz függvénye. A munkamoráljukról meg inkább nem is írnék, de egy fórumhozzászólásban nehéz máshogy. Szóval tudnám miért kapnak ezek ennyi pénzt. Ahol én dolgozom (egy nagy BAnk) na ott ami folyik. Az egy dolog, hogy mindenkinek miniatűr feladatok jutnak(pl: külön ember fúr, egy másik rakja bele az apát, egy harmadik rácsavarja az anyát, de nem húzza meg, hanem jön a negyedik és ő meghúzza.), de erre még kibaszott büszkék is. Amikor meg "húzósabb" időszak van, akkor meg nem lehet hozzájuk szólni, mert olyan szinten bestresszelnek, hogy az már minősíthetetlen. Beraknám őket egy pár napra egy hasonló magyarországi munkahelyre magyar fizetésért és megnézném, hogy akkor sírna-e a szájuk, hogy jönnek a köcsög magyarok és elveszik a munkájukat! És imádják a Radlert, meg állandóan főtt húst esznek! Broááááf!

PDA_FAN 2005.08.17. 23:18:13

Frigo, nekünk meg az "anyacég" osztrák. Jön 15 informatikus, projektmegbeszélésre. Kiosztjuk a feladatokat: ezt csinálja Herr Grosch, azt Herr Tauber, amazt csinálja Frau Heinrich meg Frau Klein. No és kik lesznek a magyarországi munkatársak? Hát erre ott van Herr Kovács, meg arra is Herr Kovács, végül, de nem utolsósorban Herr Kovács munkájára is számítunk. A magyar team 35 fős, ugyanezt a munkát Bécsben 172(!) fő végzi, a mienkénél kb. 6-szor magasabb fizetésért.

PDA_FAN 2005.08.17. 23:19:57

Karotta, "csak átnézem, hogy nem tettél-e bele bombareceptet vagy explicit tartalmat, pinát" Mi az, hogy explicit tartalom??? A pinát értem.

scheerti 2005.08.18. 13:17:18

kedves hozzászólók itt mindenkinek igaza van egy kicsit: most gondoljatok bele hogy mi mindent adtak az osztrákok a világnak! hát ott vannak a hegyek a jodli meg adolf hitler, söt még schwarzenegger is! én a magam részéröl mindegyik nélkül tudnék élni,másrészt nemrég volt a magyar forma 1 az osztrák kommentátor olyan fikát dobott a magyarokra, (hogy mocskos ,a pálya szar helyen van, náluk sokkal jobb lenne,) hogy nem voltam észnél! tudniilik náluk érdeklödés hiányában megszüntették a forma 1-et. itt a balatonparton a rohadt nagy kobi c5-össel+lakokocsi beparkolnak a kerékpárutra és még ök vannak felháborodva ha szólók hogy micsoda vendéglátás, ha ezt én csinálnám burgenlandban, jönne a polizei és szó nélkül tarkónlőne.

scheerti 2005.08.18. 13:35:57

jah és még valami! én sem szeretem az osztrákokat nem is tagadom.Viszont:ha én kimegyek bécsbe és a zebránál gyalogosan állok megáll az S 500 as meci és int hogy menjen csak,( egyébként ez majd minden europai országban igy van)!!!! Nálunk pedig ha rosszkor lépsz le a járdárol akkor a 30 millás porsche terepjárobol kiordit a 2 méteres szolibarna aranyfuxos állat hogy : nem látod hogy jövök ba..meg ? vannak német ismeröseim akiket külön figyelmeztetni kellett minden átkeléskor az ilyenre... ez nem kifejezetten ausztriához hanem az általános europai vezetési morálhoz tartozik! Érdekes hogy ott nem közlekednek annyian szabálytalanul nem? mert ha igen akkor ugy megb....sza a rendör az illetöt hogy belilul. itthon meg érdekes hogy a 20 éves autokon mindig van mikulás csomag a mellette állo Audi A8 ason meg nincs.... és tölünk keletebbre ez fokozottan igaz..
süti beállítások módosítása