Levendulaszagú burnoutokat kívánok! - Karotta Közlöny

KAROTTAKÖZLÖNY

Nínó Karotta élete és munkássága autóbuzériában és másutt

Levendulaszagú burnoutokat kívánok!

2007. január 19. 19:11 Nínó Karotta

A Gumiipar Leghibbantabb Termékfejlesztője megtisztelő címéért küzdő Kumho gumigyár új varázsfegyvert vetett be. Pár éve ők jöttek ki a kimondottan driftre fejlesztett színes füstöt okádó gumikkal, de a drift a tulok férfiak sportja. Márpedig a családi erszények sorhajóhadnagyai a nők. Ezért a kumhósok rettenetes brainstormingba kezdtek, hogy megfejtsék, milyen egyedülálló featúra késztet egy nőt gumivásárlásra.

Elképzelhető, hogy az ötletet a gumiipar másik nagy oszlopa, az óvszergyártás adta, ahol az ízesített, aromás kotonok évtizedek óta milliárdokat termelnek a világgazdaságba. Vagy az alsó tagozat misztikus kegytárgya, a szagos radír. (Ugye nem csak én kóstoltam meg?) Akárhogy is, valaki a homlokára ütött a Kumho tárgyalójában az ovális asztal mellett, és így kiáltott: Szagló abroncs! Levendulás gumiköpeny! Jázminillatú futófelület! Narancsos karkasz!

A többi, ahogy mondják, már történelem. Most karácsonykor a Kumho boldog sajtóközleményben tudatta a világgal, hogy a női célcsoportra szegezett orral piacra dobja az illatosított termékcsalád első elemét, a levendulás Ecsta DX aromagumit. Az alapmodell 205/60R16 méretben kapható, 119 dollárért, azaz durván 23 000 forintért. Nem is rossz ár egy ennyire úttörő termékért.

De vajon miért pont levendula?

A levendula szép színű növény, de a szín most nem érvényesül. Potpourriként jellegzetesen kellemetlen szaggal árasztja el környezetét. Megóv a molyoktól, de a molyok nem esznek autót. Aromaterápiás haszna is van; megnyugtat, pihentet, olajának vizes oldata jó pattanás ellen, és így tovább. Annyira népszerű illat, hogy rengeteg test- és szépségápolási termékben használják.

Ugyanakkor nyugtalanító tény, hogy a Washington Post az Amerikai Endokrinológusok Társaságát idézve ezt mondja róla: „A levendulát tartalmazó samponok, szappanok és testápolók hormonzavarokat és mellduzzadtságot okozhatnak fiatal fiúknál.

A fenti jelenség orvosi neve gynaecomastia, vicces angol neve bitch tits, magyarul a kancsöcs (by Dr. Orosz Péter) vagy a szukaduda megnevezés ajánlott. A lényege, hogy a férfiak mellén megvastagszik a zsírszövet, és a betegek összetételében és megjelenésében a női mellre emlékeztető képletet növesztenek.

Legtöbbször valamilyen hormonzavar vagy hormonkezelés mellékhatásaként jelentkezik, de társadalmi beágyazottságát a vicces néven kívül a testépítésnek köszönheti. A durva anabolikus szteroidok hazavágják a szervezet hormonális egyensúlyát. A jelentős dózisban bevitt tesztoszteront a férfitest a saját termelésének csökkentésével, és az ösztrogénszint emelésével igyekszik kompenzálni, ilyenkor növeszthet akaratlanul női mellet az elhivatott bodybuilder.

De tényleg, miért pont levendula?


Videó
a színes füstös Kumhóról akcióban itt.
14 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.01.19. 19:27:26

Azoktól a fincsi szteroidoktól van az,hogy a delikvens 4 lépcső után meg tud fürdeni a verítékében, nagyon meg kéne magyarázni a 13-17 éves korosztálynak,hogy ráérnek még gyúrni,és mellőzzék a a szemetet mert izmosak nem lesznek tőle csak felfújtak.

Ez a gumi nem rossz,de mennyi hülyeséget fognak majd kitalálni? Szinte már várom,hogy egy Subaru Impreza két tengelyén csoki vanília illatú gumi legyen és egy merészebb indulásnál kellemes édesipari ízeket érezzen a tulaj.

Tommi 2007.01.20. 14:28:41

Csoki, vanília, eper, puncs... satöbbi. Komoly lesz... főleg, ha az ízekhez színek is fognak tartozni :)

Gaboro · http://goo.gl/MULS 2007.01.20. 14:46:45

Volt egyszer egy német koma a TV-ben, aki a szomszédjában található Leslie Grill-ből hordta el használt étolajat, majd rövid szűrögetés után - bizonyos százalékban keverve - beléöntötte üzemanyagtartájába magának neki. Mosolyogva mesélte, hogy mióta így tesz, kellemes halszagot pöfékelve jár kel a városban autójával.

TomaSuzukis 2007.01.20. 15:03:38

Orosz kölnit használtunk a Rigákba.Az ütős volt!

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.01.20. 16:02:16

Gaboro ez nem meglepő, Magyarországon is sokan csinálják,sőt a Totalcar-on is megcsinálta valaki egy öreg fiat Tipoval,de a legjobb erre a célra egy öreg dízel merci. Egyébként mi is csináltunk már ilyet mikor nem volt otthon,lánckenőolaj a Stihlfűrésbe akkor öntöttünk bele használt étolajat. Olyan illat volt mint a lángossütödében:)

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.01.20. 16:03:44

Csak az különbség,hogy ezt máshol szabad nálunk meg tilos...

ommm 2007.01.21. 13:12:09

Nna, örülok, hogy Karotta végre újra aktív:)))
és hogy sikerült otthon is beüzemelni a netet, végre...

Tommi 2007.01.21. 14:03:07

Haverom Zsigája volt komoly... annyi mindent öntöttünk már bele, hogy csodálkozunk, hogy semmi baja...
higító, alkohol, étolaj...

TomaSuzukis 2007.01.21. 16:29:35

És a Zsiga bírta a gázolajjal dúsított benzint is.Nagy ötlet volt a ruszkiktól az előgyújtásállító recés kerék...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.01.21. 17:50:17

Az tuti, a legbrutálisabb az UAZ volt, azt már-már művészet tönkretenni,elakasztani meg mégnagyobb.

Tommi 2007.01.21. 20:09:13

Az UAZ egy nagyon jó autó... apámnak volt régen szolgálati autója egy 452-es dobozos... hát gyerekek... még én is vezettem...

aKAROTTAfüggő 2007.02.07. 22:36:24

Testközelből ismerem (sajnos) az anabolikus steroidokat. Minden rossz igaz amit velük kapcsolatban állítanak!
-Ha lesz gyümölcsös illatú gumi (olyan mint a gyerek orbit) akkor veszek a verdámra:-)

Mike T. 2007.02.09. 22:11:59

Ugye csak a radírt kóstoltad meg? :)
süti beállítások módosítása