Meghívó: Hányinger a Hangyászban a Hungaroringen - Karotta Közlöny

KAROTTAKÖZLÖNY

Nínó Karotta élete és munkássága autóbuzériában és másutt

Meghívó: Hányinger a Hangyászban a Hungaroringen

2014. június 03. 09:36 Nínó Karotta

Ha többször gondoltál a kerek seggére éjjel, mint Scarlett Johanssonéra. Ha tudod, hány perc telt el az utolsó Hangyász hétfő óta. Ha gyűlölsz, amiért ilyen sok. Ha sose hitted el, hogy valaha menni fog. Ha mindig tudtad, hogy egyszer menni fog. Ha nem akarsz már különösebben jól hallani többé. Ha nem félsz a hirtelen haláltól.

Nyerj magadnak pánikköröket Magyarország Legszebb Sohanemleszkészében
június 7-én, szombaton a Totalcar Pályanapon a Hungaroringen!

datsun 260z aardvark hungaroring 064

Így nyerhetsz:

Minden nap felteszek egy kérdést a Facebookon. Válaszolsz, ügyelve, hogy jófejnek és felkészültnek tűnj. Olyasvalakinek, akinek adott esetben szívesen szagolom a hányását még órákig. Szóval ügyesen.

Minden nap két győztes lesz: egyvalaki, akit én választok, csak úgy. És egy másik valaki, akinek a válaszát a legtöbben kedvelték, hogy adjunk a demokrácia látszatának.

Onnan tudod, hogy nyertél, hogy kiírom a győztest a kommentek közé. Minden kérdésre addig lehet válaszolni, amíg győztest nem hirdetek, és fel nem teszem az újabb kérdést. Kedden két kérdés és négy győztes lesz, utána napi egy kérdés. Összesen 10 utas jöhet.

aardvark_konteszt.jpg

A pályán mindenkivel két kört fogok menni, hogy legyen benne egy teljes célegyenes is. A mulatsághoz a Michelin biztosítja az elfogyó Pilot Sport Cup gumikat, továbbá a szerencsés túlélőknek egy csomag első rangú repiajándékot. Aki akar, kap emlékbe hangyászos posztert, amit a helyszínen alkoholos filccel, vagy az utas által a lábtérbe juttatott testnedvbe mártott lúdtollal dedikálok.

Csak akkor játssz, ha:

- el is akarsz jönni. Egyébként is kommentálhatsz, de akkor írd a végére, hogy "nem akarok nyerni".
- ráérsz szombaton lógni a pályanapon úgy pár órát, hogy nem tudom pontosan megmondani, hogy mikor kerülsz sorra. Feltehetően 10 és 14 óra közt, ennyit ígérhetek most
- van saját bukód, vagy nem bánod, ha olyat veszel fel, amiben már rettegett valaki előtted, és olyan is

aardvark_konteszt (1).jpg

Mindennél fontosabb:

Eléggé valószínű, hogy nem halsz vagy nyomorodsz meg az élményautózás során. De garantálni nem tudom. Lehet műszaki hiba, tervezési vagy kivitelezési hanyagság, emberi mulasztás, nekünk jöhet valaki más, vagy simán elbénázok valamit, és viszlát, kampó. Esetleg a fejünkre eshet egy meteor. Az előbbiek bármelyike vagy tetszőleges kombinációja esetén se kérhetsz és kaphatsz kártérítést senkitől. Se tőlem, se örököseimtől, se a Totalcartól, se a Hungaroringtől, se a Bilderberg-csoporttól. Ha tehát baleseti halál vagy maradandó sérülés segítségével kívánnál anyagi biztonságot teremteni szeretteidnek, arra ez nem jó alkalom.

SZUPERFONTOS MÉG:

Aki nyert, tervezzen úgy, hogy 10 és 14 óra között fog sorra kerülni. 9:30-kor legyen a TC/Hangyász boxánál a boxutcában, nem lesz nehéz megtalálni. Mindenkinek kötelező a felelősségvállalási nyilatkozat kitöltése, anélkül nem lehet beülni. Ezért cserébe a sofőrök és az utasok is karszalagot kapnak és csak az mehet fel a pályára, aki ilyennel rendelkezik. Úgy érkezz, hogy erre is legyen időd az adminsátorban, amit itt találsz:

http://totalcar.hu/palyanap/2014/06/04/palyanapi_tudnivalok_resztvevoknek_latogatoknak/

aardvark_konteszt1.jpg

Játssz, nyerj, szórakozz! A TC-pályanap egyébként is szuper lesz, ugrálóvárral, szimulátorral, katasztrófavédelemmel és egy rakás kiállítóval, remekül fog telni az idő addig is, amíg én próbálom kitalálni, hogy hol vagyok éppen elveszve a menetrendben. Szóval gyere mindenképp, de azért nyerj is. Hajrá!

Első négy győztes a tízből (az első nap dupla adag nyert, mától napi kettő lesz):


Közönségdíj 1: 
Ságodi Dániel, bő 200 like, szülinapos, és azt írja “Még sosem hatoltam hangyászba. Kár lenne így meghalni”

Közönségdíj 2, egyben korrupciós különdíj: 
Beöthy Emese Eperke: 
Kedves Karotta! Nagyon szeretnék beülni a Hangyászba, amit már volt szerencsém élőben is látni. Ez annak köszönhető, hogy itt lakom két házzal arrébb, és így egy ajánlattal is szolgálhatok. Ha megnyerem ezt a páratlan lehetőséget, akkor gondom lesz rá, hogy keddenként ki- és visszakerüljön a kukátok, mert ahogy látom, néha a hét többi napján is kint árválkodik. Ja és nem vagyok hányós!

Önkényesen választott nyertesek:
1: Turnár Péter:
"Átvirrasztott éjszakák sora van mögöttem,
melyen nem dolgoztam semmit, csak F5-öt böködtem.

Teltek az órák és szerdán lett a hétfő,
de a Hangyászról olvasni sohasem volt késő.

Álmatlan óráimért én nem neheztelek,
csak a nyertesek között nevezz te meg!

Cserébe a nagy napig csak rózsaszirmot eszem, 
hogy hányásom friss és illatos legyen."

Ez ugye eleve egy remekmű, és akkor még az elhangyászosított avatarról nem is beszéltem. Nyertél, köszi!

2: Rácz Gergő 
Raczger rengeteg fotót csinált már különböző eseményeken a Hangyászról, ha valaki megérdemel egy ilyet, az ő.

És vagytok még csomóan, rengeteg válaszért nagyon fáj a szívem. Nem mondhatok más, csak hajrá, van még hat hely, három nap, tovább, tovább.

 

Második kérdés győztesei (2 fő)

Közönségdíj, 70 like okán:

Attila Horváth
“Itt az igazi különbség Én vagyok, egészen kikerekedve, ahogyan a gép előtt slickre ült fenékkel gebedve mormolom, hogy jobb egy, mint pár másodpercen tanakodni. A kocsiba jutva úgyis fő a biztonság, gumi nélkül nem is csinálnám meg, akkor pedig 4-5 másodperc ide, én pedig oda lennék a Pilottól a Touringig. De lehetne Rosava is, csak az előzőektől eltérő eredménnyel a köridőhöz had adódjak hozzá Én!”


Önkényes választásom:
Kuris Gábor
“Jól áll nekem az élet, meg ez a túl lazára vett felöltő, csak beszámolom a négyet,nem lesz egyszerű keringő.”

Mégpedig azért, mert számszerűen helyes a megfejtés, ráadásul csodálatosan szép utalással, a Hangyász hazatéréséről szóló videó aláfestőzenéjének a refrénjébe integrálva közölte Gábor. Well done.


Most nem nyertek, de bárcsak befértek volna:

Kristóf Halász
Karotta, Karotta, hát leírtad vala,
Hogy Hangyászod slickjét addig nem hordhatja
Míg kormányműve béna, s diffije is gatya

Jött a tél és kérted, hogy Karácsonykor imánk
szóljon a Hangyászért, s hogy Te megertsed, mi bánt.

Hogy így legyen, én kértem, Szentet, aprót, nagyot
Fohászom, remélem, meghallgattatott

S, mikor szűzhártyáját a slicknek az aszfaltra felkened,
kettő tizennégy helyett mész kettő nullahetet.


Árvai Ádám
4.962 ---> én ezt egészen pontosan 5-re kerekíteném, de lehet, hogy én vagyok gyenge matekból: 
Én meg matekból gyenge ember voltam,
ordítottam, toporzékoltam.
Hagyja a többi embert másra.
Engem vigyen egy kört a Hangyásszal.

(Karotta Bazsó Gábor pedig):

Csak ment és terelgette némán,
nem szidott, nem is nézett énrám
s a nézők fényesen ujjongva,
tapsoltak, emeltek a magosba.


DrFigyejjémá DrHe, aki viharsebesen és ráadásul számszakilag helyesen fejtett meg, ezért nagy volt a kísértés, de aztán Kuris Gábor művészi eleganciája elhappolta előle a lehetőséget - ezúttal. De még nincs véga!




László Adrienn
Egyszer volt hol nem volt élt egy hét fejű sárkány aki nagyon szeretett pályázni és driftelni és furcsa módon neki is egy datsun 260z-je volt , és egyben nagyon jó haverok voltak a hét törpével. Egyszer június 7-én ki mentek a Hungaroringre pályázni hogy újra éljék gyermekkoruk álmait ám de két mennet idő közti különbség az 7 másodperc lett. Nagyon örültek neki hogy pont így lett hiszem nagyon szép szám és újra a lovak közé csaptak míg el nem fogyott a pénzük üzemanyagra Vége 






 

Harmadik (csüt.) kérdés győztesei (2 fő)

(Mindketten közönségszavazatok alapján nyertek, mert percenként változott, ki vezet, és nem akartam önkényesen zárni)

 

Szabó Norbert 

Akik ezt a sportot űzik aktívan, azoknak az életét jelenti. De nekem, akinek nincs erre lehetősége, annak csak mérhetetlen nyálcsorgatást és cerkahegyezést jelent. Pályanap. Ez egy jó alkalom a cerkahegyezésre, a bandázásra, a szórakozásra, a küzdelemre, a motivációra, a tanulásra, a tapasztalatra, és igen, a végén rájön az ember, hogy fillérekből is lehet élvezeteset autózni, nem kell hozzá Ferrari. És ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy mi lenne ha.... és olyankor elszabadul a pokol, nincs visszaút. Azonnal birtoklási vágyat érzek egy kibelezett E30-as romhalmaz iránt, vigyorgó fejjel tenném keresztbe, és mint a hülyegyerek, folyamatosan vihorásznék, ordítoznék, bazdmegelnék. De ezért gürizni kell, hogy a vektorok abba az irányba mutassanak, hogy minél hamarabb kenhessünk párhuzamos fekete csíkokat az aszfaltra. Nekem ezt adja.

 

Nyeste Júlia

Az autózás az akaratod diadala: ahogy a gépet uralod és az uralja az idegszálaidat. Én ott ülök melletted – egy vagyok veletek. Minden apró mozdulatod visszahat rám az autón keresztül… A gerincem az út vonalába simul, a mosolyom belehajlik a kanyarok íveibe, az orromban érzem a sebesség ízét, a tüdőm gyorsulva tágul, a szívem mély hangon búg a fülemben, minden kép egy villanás… Talán csak a csuklód mozdul, a bokád billen, a pupillád szűkül, de én is érzem – az autó bonyolult szervein át hozzám ér, és elömlik bennem az élmény, mint a kéj…

Utolsó (pént.) kérdés győztesei (2+2 fő)

Dave Balla

László Adrienn

Nagy Gergely

Mészáros Barnabás

26 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EROLI 2014.06.03. 10:09:35

A Hungaroring után megkapjuk az idei első Hangyász Hétfőt?

Ric12 2014.06.03. 10:43:12

Én nem vagyok tagja a nemzetközi arcképcsarnoknak (fácsebuk...stb). Bár be kell valljam, ez a lehetőség már karcolja a szintet, amiért hajlandó lehetnék, de egyelőre ellenállok.
Épp ezért innen a partvonalról szurkolok Nektek.
Hajrá!!! :)

tailor13 2014.06.03. 15:03:03

Sajnos nem tudok majd elmenni, de sok sikert minden játékba bocsátkozónak! :)

Nínó Karotta · http://www.facebook.com/karotta 2014.06.03. 15:05:08

@EROLI: Ez már majdnem az, szinte tegnap éjjel kezdtem el megírni. De lesz igazi is, ha túléljük.

rbalint88 2014.06.03. 15:40:30

@Nínó Karotta: ha túlélitek, lesz ilyen a következő pályanapon is? Lehet, hogy most inkább lediplomáznék :)

Nínó Karotta · http://www.facebook.com/karotta 2014.06.03. 15:43:17

@rbalint88: Miattam simán, főlag ezon múlik hogy az Áldott Michelin ad-e erre a célra drága, nagy teljesítményű gumiabroncsot. De hátha tele lesz vele a világ, hogy milyen klassz volt, és akkor okvetlenül.

DemiA 2014.06.03. 15:43:57

Sajnos nem tudok menni :(

tiger1342 2014.06.03. 16:28:13

Gumiszponzor, repicucc, anyámkínnya??! Ez igen, csak így tovább Nínó! Én és az utókor Veled vagyunk! :DD (Kimenni sajnos én sem tudok, már előre vonyítok, hogy megint nem lehet... )

Rocko- 2014.06.03. 16:49:47

"Eléggé valószínű, hogy nem halsz vagy nyomorodsz meg az élményautózás során. De garantálni nem tudom. "

Hangyászban halni hősi halál.

wargapityu 2014.06.03. 21:42:20

Mikor lesz már benne egy rendes turbós motor? nem mint ha a mostani rossz volna:P de egy RB26DETT-et belepattinthatnátok igazán :)

sunblind 2014.06.03. 21:51:09

Megoldódott a kormányvisszatérés?

Nínó Karotta · http://www.facebook.com/karotta 2014.06.03. 23:04:56

@wargapityu: Szerencséd, hogy nem is akartál volna beleülni.

Nínó Karotta · http://www.facebook.com/karotta 2014.06.03. 23:07:15

@sunblind: Ezekben a percekben is dolgozik rajta Pupp Balázs a Red Sunnál egy kurva nagy elektromos célgép segítségével. Vagy jó lesz, vagy legalábbis másmilyen.

reenregistrable 2014.06.03. 23:41:25

mikor derül ki, hogy kik a mai győztesek?

whale 2014.06.04. 17:11:49

Azért az némileg igazságtalan és diszkriminatív, hogy aki bojkottálja a faszkönyvet, az nem játszhat. Ahelyett, hogy azon a szaron promotálnád a blogodat és itt menne a játék. Köszönöm, hogy elmondhattam.

Nínó Karotta · http://www.facebook.com/karotta 2014.06.04. 19:48:57

@whale: Az a baj, hogy a Facebook infrastrukturája erre alkalmasabb. De lehet, hogy pénteken kitolok egy bónuszkérdést csak a blogra, pukkadjon meg a Zuckerberg, ha már úgyse fizet reklámadót.

whale 2014.06.04. 21:16:18

@Nínó Karotta: Nana! Ez azért még messze nem lefutott ügy! Majd a lézerjani a nyakára küldi a KEHI-t, oszt lesz nemulass!

karpatikaligula 2014.06.05. 21:30:58

Üdv! A pályanapon majd mikor, merre keressünk Téged?

hofi601 2014.06.06. 13:18:12

@Nínó Karotta: Én most regisztráltam, csak ezért. Remélem lehet majd törölni magam. :)

karpatikaligula 2014.06.07. 23:21:11

Kedves Karotta! Köszönet a gyomor- és fülpusztító élményért! Azt hiszem, versenyautó szeretnék lenni egy következő életemben, vagy versenyző... a rólunk, utasokról a kocsiban készült videó esetleg elmentődött és megnézhető/megkapható? Érdekelne magam magam.

HANGYÁSZ HÉTFŐ??!! 2014.06.09. 02:15:02

NA MA SE LESZ MÁR HANGYÁSZ HÉTFŐ... ÚGY LÁTOM...

HANGYÁSZ HÉTFŐ??!! 2014.06.09. 02:17:15

JA MER ÜNNEP VAN BOCSI...ILYENKOR NEM LEHET BLOGRA SE IRNI..AHA.

HANGYÁSZ HÉTFŐ??!! 2014.06.09. 02:18:57

JA ITT IS VAN VALAMI 5 EZER ÉVES FOTO MEG VMI HÜLYESÉG. DE LÉNYEG AZ NINCS. HÁT GONDOLOM AKKOR SEMMI VÁLTOZÁS. 6 HÓNAP SEMMITTEVÉS. IGAZ F1-BE ÚJJÁÉPÍTIK A KOCSIT 1 NAPALATT DE NEM BAJ

eperci 2014.06.09. 17:06:18

Én is szeretném megköszönni ezt a leírhatatlanul fantasztikus élményt! Király volt nagyon!
És csatlakoznék az előttem szólóhoz, én is igényt tartanék a felvételekre, picit tovább is mennék, és az aláírt Hangyászos poszterre is. Köszí!
Ja, és pályázzon mindenki jövőre, mert baromi klassz!
süti beállítások módosítása